Otevřeli jsme novou učebnu digitálních kompetencí

otevreni_digitalniucebny

 

Jak pracovat s moderními nástroji ve výuce se pedagogové naučí v naší nové učebně digitálních kompetencí. Učebna je vybavena nejmodernější 3D tiskárnou, virtuální realitou, laserovým plotrem nebo dronem.

 

Prostory pro vzdělávání učitelů jsou navrženy tak, aby podporovaly flexibilitu, spolupráci a inovaci. Vzdělávací akce budou zahrnovat frontální výuku i interaktivní workshopy. Mezi připravovaná témata patří např. využití AI při přípravě hodin, nauka v oblasti softwarového vybavení, robotické a programovací učební pomůcky nebo práce s audiovizuální technikou.


„Technologie se posouvají dopředu hrozně rychle a školy na to musí reagovat. A to se podaří jenom díky dobrým učitelům, kteří s moderními technologiemi umí pracovat. Mezi učiteli je obrovské množství těch, kteří se chtějí dál vzdělávat a posouvat. A my jsme tady dnes proto, že jim v tom chceme pomoct,“ uvedl při otevření nové učebny Jan Grolich, hejtman Jihomoravského kraje.


Pokročilé technologie umožní vytváření interaktivních cvičení a personalizovaných vzdělávacích zážitků, které podporují hlubší porozumění učiva, rozvoj dovedností a zábavnou formou zároveň rozvíjí kreativitu i technické myšlení.


Taková učebna nejen že podporuje současné potřeby vzdělávání učitelů, ale je také připravena reagovat na budoucí vývoj vzdělávacích technologií a metodik.

 

Další články